Biler og deres sjældenhed

01 October 2018
Anders Lundtang Hansen
image

Ligger du inde med en sjælden bil, der potentielt kan være mange penge værd?

Hvis du udelukkende bor i forstæderne med en enkelt garage til rådighed med en brugt bil derinde, der ikke har særligt mange år på bagen, så er chancerne ikke særligt store for, at dit køretøj er af den sjældne art, men det er trods altid aldrig til at sige. Det kan jo være, du gjorde en uventet god handel i sin tid, da du anskaffede den.

Chancerne er dog større, hvis din gamle bedstefar besad en større landejendom, hvor der var spredt større bilsamlinger over, som man ser det på TV, når samlere er ude at sondere terrænet for, om der skulle gemme sig en sjældenhed af en bil på egnen.

For selvom bilerne måske har set bedre dage og er rustede godt op, kan det sagtens betyde, at de har samlingsmæssig værdi udover affektionsværdien og således måske er en god sjat penge værd.

Hvornår ved man så, om en bil er sjælden og kan have værdi udover skrotværdien?

Der er flere parametre, der spiller ind her, for man skulle umiddelbart tro, at alderdom på en bil var lig med store pengesomme, men måske har vognen netop sådan et karakteristisk udseende, at der er bevaret mange af den type gennem tiden, hvorfor den ikke er svær at få fat i og derfor – relativt set – ikke er mange penge værd, som man ellers skulle tro.

Omvendt har en bil måske haft et, for mange, utiltalende udseende og uduelig brugbarhed på landevejen, hvorfor ikke særligt mange mennesker ejer sådan en bil nu om dage, og specielt hvis der ikke blev produceret særligt mange af den type biler i sin tid, kan der være en god chance for, at de nu er penge værd.

Prøv for eksempel at kigge rundt på biltorvet. Det kan være, der dukker en sjælden øse op, du altid har haft lyst til at eje.

Flere Nyheder