Få udskiftet og repareret din forrude

28 April 2020
Lotte Hindsberg
Få udskiftet og repareret din forrude

Når og ikke hvis uheldet sker og du får et stennedslag på din forrude er det godt at vide hvad du kan gøre for at øge muligheden for at du ikke skal have udskriftet hele ruden. Det er noget af det mest frusterende at få et stennedslag. Det er næsten umuligt at undgå på et eller andet tidspunkt at få et nedslag. Nogle gange kan der gå år i mellem og andre gange kommer der flere i rap. Det frusterende ligger i, at det stort set er umuligt at undgå, uanset om man holder afstand til andre billister og sætter farten ned, hvis der ligger sten på vejen. 

Hvis uheldet er ude kan du med fordel søge på carglass priser, når du skal finde en reparatør.

Hvad bør du gøre?

Det vigtigste du skal gøre er at køre mindst muligt i bilen. Bilens bevægelser kan få ruden til at arbejde videre og få revnen til at blive endnu større. Hvis det kun er en lille revne er det muligt at lave revnen og det er ikke nødvendigt at udskifte ruden. Hvis du tape eller plaster i nærheden, så sæt et stykke over revnen. Det begrænser muligheden for at revnen bliver større. 

Hvis revnen kan laves vil reparatøren starte med at rense ruden, for det får limen til at binde bedre. Revnen bliver limet og et vakuum værktøj sikre, at limen kommer ud i hele revnen. Efterfølgende vil UV varme sikre at overskydende lim forsvinder og ruden bliver helt glat igen. Hele reparationen tager ikke mere end 20 min. Husk at undersøge om din bilforsikring dækker. Nogle forsikringer gør, men ikke alle.

Skal forruden udskiftes kan du godt forvente at du skal undvære bilen en dags tid. Biler i dag er fuld af elektronik, så det er mere kompliceret og tidskrævende at skifte ruden end det har været tidligere.

Flere Nyheder