Hvad er alkoholafvænning?

09 November 2018
Anders Lundtang Hansen
Hvad er alkoholafvænning?

Der er rigtig mange danskere, der lider af alkoholmisbrug og derfor har brug for alkoholafvænning.

Specielt i hovedstadsområdet er der grundet det store indbygger-antal også der, hvor man ser mange alkoholafhængige, som så af den grund har brug for alkoholafvænning København.

Det er svært at sige, hvornår man har brug for alkoholafvænning, og der findes flere former for test, man kan tage, for at se, om ens alkoholforbrug er for stort.

Den sande indsigt i, om man har et misbrug, kommer nok bedst af, at man netop ser indad og prøver at beskue, om man selv føler, man har et overforbrug af alkohol og har brug for afvænning.

Afvænning findes i flere former såsom medicinsk behandling, der kan variere afhængig af, hvor stort ens misbrug er; indlæggelse, ambulant behandling, samtale-terapi, hvilket kunne være løbende psykolog-samtaler og så fulgt op med møder hos Anonyme Alkoholikere.

Det er svært at sige, hvilken af disse – eller en helt anden – behandlingsform, der virker på den enkelte sygdomsramte. Ofte bliver det en kombination af disse behandlingsformer, der kan være med til at give det bedste resultat på længere sigt.

Afhængigheden kan nemlig også have flere facetter, om det så handler om den person, der drikker for meget ved nogle anledninger og bliver ubehagelig overfor sine omgivelser; eller den person, der ikke kan undvære alkohol i løbet af en dag og mener, vedkommende har brug for alkohol for at få en hverdag til at hænge sammen.

Det gode tip til en alkoholafvænning er nogle gange at indse, at man aldrig helt kan slippe for afhængigheden, men at der netop er en grund til, at man snakker om ædru alkoholikere og anonyme alkoholikere.

Den slags mennesker i behandling siger nemlig ofte, at de stadig er alkoholikere, de vælger bare ikke at drikke og på den måde sætter korte og realistiske mål – som man så håber at forlænge.

Flere Nyheder