Hvem gemmer der sig under gulvet?

26 February 2022
Anders Lundtang Hansen

advertorial

Det er altid lidt spændende, når man skal til at brække eller bryde et gulv op, hvad der kunne gemme sig dernede.

Dog er der næppe den store overraskelse, hvis der er tale om en lejlighed, som der ikke er i stueplan.

Hvis man har en gammel bolig, som man har overtaget fra andre, hvor man ikke har udskiftet gulvet tidligere, og de forhenværende ejere heller ikke kan huske, hvornår der blev lagt nyt gulv, så kan det komme som en overraskelse for de fleste.

Mange håber nok på en skjult skat eller lignende, for der kan ikke udelukkes, at tidligere beboere eller besøgende har gemt noget under gulvbrædderne førhen, for at dette givne ikke skulle falde i de forkerte hænder, og man så havde intention om at hente det senere – hvilket aldrig skete.

gulv

Under gulvet kan der gemme sig mange spændende ting

Netop med et ældre gulv kan man næsten finde flere forskellige lag af tidsperioder, som man ville finde det ved arkæologiske udgravninger, når man kommer længere ned.

Det kan være ting, som man har tabt gennem tiden fra synåle til mønter, men der kan også komme flere spændende ting frem, som man ikke havde set komme.

Sådan noget kan være en måde at isolere på, som man ellers ikke havde set før, fordi man formentlig bare brugte, hvad man lige havde ved hånden dengang, selvom det ikke var helt kurant.

Er man heldig, kan det også være, at der er nogle forhenværende beboere, som der har gemt en lille tidslomme med ting og sager fra deres periode, hvor man sender hilsener med videre.

Så er der atter dem, som der med vilje har lagt underfundige ting under gulvet, som du skulle finde mange år senere, selvom de oprindelige folk ikke kendte til dig.

Bagefter, når man har fundet alle de ting, så kan man lægge et nyt gulv fra https://assensgulv.dk/ .

Flere Nyheder