Skår og revner i glas

13 January 2023
Anders Hansen

editorial

Når du har med glas at gøre, er det vigtigt at overveje, hvad der potentielt kan forårsage splinter og revner. Eksponering for ekstreme temperaturer, skarpe genstande og slag er alle potentielle kilder til skader, der kan føre til glasbrud. Det er vigtigt at kende tegnene på et forestående brud for at forebygge; disse tegn omfatter en farveændring i glasset, mærkelige lyde, når man banker på eller i nærheden af det, eller synlige spændingsbrud.

Det er også vigtigt at vælge den rigtige type og tykkelse af glas til din anvendelse. Letvægtsglas kan være mere omkostningseffektivt, men det er måske ikke så modstandsdygtigt over for brud – tykkere lag er generelt bedre til at absorbere stødbølger, der forårsager brud. Husk også, at mange typer glas langsomt vil ændre farve med tiden på grund af ultraviolet stråling fra solen.

Endelig er det som en forebyggende foranstaltning vigtigt at undgå kontakt med fedtede fingre eller andre former for forurening, der kan gøre glasoverflader glatte. Dette kan mindske sandsynligheden for, at glasset ved et uheld falder ned eller rystes og går i stykker. Ved at følge disse enkle trin og tage de rette forholdsregler kan du reducere risikoen for splinter og revner i dit glasværk.

Glarmester Birkerød & Hørsholm

Hvad gør man, hvis man skærer sig på et glasskår?

Skyl straks såret med koldt vand og tryk på for at stoppe blødningen. Søg om nødvendigt lægehjælp. Husk, at selv mindre sår kan kræve bandager eller sting. Søg professionel rådgivning, hvis du har yderligere spørgsmål eller bekymringer om glassikkerhed.

 

Hvad gør man, hvis man har fået et stykke glas galt i halsen?

Tag straks på skadestuen. Forsøg ikke at fjerne det selv, da det kan forårsage yderligere skade. Lægerne vil kunne fjerne den sikkert og behandle eventuelle snitsår eller sår, der måtte være opstået.

Ved at være opmærksom og tage de nødvendige forholdsregler kan du beskytte dig selv mod glasskår og sprækker. Tag dig altid tid til at inspicere dine glasvarer for tegn på brud eller slitage, brug de rigtige tykkelser af glas, undgå kontakt med fedtede fingre og vid, hvad du skal gøre, hvis der sker et uheld. Ved at gøre dette kan du sikre, at du er forberedt på enhver potentiel fare i forbindelse med arbejde med glas.

Flere Nyheder